Monday, 14 June 2010

@ Pagi yang `pening'`

Pagi tadi berlakulah satu adegan yang tak ingin dilihat dan tak patut berlaku..hrmm...nak tau ape..k alkisah bermula lepas kami hantar Aisyah ke taska as usual n tugas seterusnya ummi yang akan hantar masuk Aisyah n abah jaga handbag dalam kete.Bila abah nak ambik beg Aisyah di bahagian yang belakang n..soalan ini yang abah tanya pada ummi........
*******

Dialog lebih kurang camni:-

Abah:Eh..mana beg Aisyah??~sambil pandang ummi~Ayang tak bawak beg Aisyah ke?
Ummi:Aik kan biasa abang yang bawak masuk dalam kete kn..~sambil toleh ke belakang~(memang sah kami tertinggal beg Aisyah n handbeg ummi)
Abah:Camner ni yang, abang dah lamabt ni~baru ummi teringat abah kena bertugas kat parlimen arini~
Ummi:Camne lagi, pusing balik daa...heheh
Abah:Tak pe kita tak bawak beg Aisyah tu??
Ummi:Ish habis tu nanti Aisyah nak pakai baju ape??kalu handbag ummi tertinggal takpelah..ni sume barang2 Aisyah tu..huhu..

Nak tak nak, terpaksalah kami patah balik, ambik masa dalam 15 minit plak(agak jauh jugak dari rumah nak g taska)..n memng konpem abah lewat arini sbb abah kan terlepas ERL kul 7.35 a.m..so sori ye abah..

Pengajaran buat kami jugak, heheh pakcik makcik, bila dah masuk kete tu kena cek barang2 kat dalam kete dulu yek..dah ade sume ke belum..dah konpem baru boleh jalan.Bila diingat balik memang lucu jugak,sebabnya maybe kami same2 over konfiden sume dah setel sbb pagi tadi bangun awal2 n sahur same2~arini ganti pose lagi~..so tak kelam kabut pon tapi tataulah camner bulih tak perasan beg Aisyah n handbeg ummi kat depan pintu...ish2 memang tak patut sangat kan...

n kisah minggu lepas plak..........

Pastu ade satu lagi kisah benar berlaku minggu lepas, adela sorang hensem guy ni..datang ofis dgn selipar..nak buat camner dah separuh jalan baru sedar kalu patah balik memng sure lmbat la g kejer..huhu...pastu bila bos ajak p meeting pandai pulak si pulan bin si pulan ni wak alasan hahha...cuba bayangkan apa reaksi KSU kalu tengok senario camtu,'sorang pegawai kerajaan masuk meeting dengan berselipar malaysia'..huishh nanti tak pasai2 masuk dalam minit..hahha..

SIAPKAH SI PULAN BIN SI PULAN ITU??

Sape dapat teka..memang terer la..rasenya Aisyah tau kot jawapan teka-teki ni..hahahah...

12 comments:

Suhana Shahril said...

Haha..sudah biasa mengalaminya. Ada jugak terjadi beberapa kali kat Ana. Kadang2, perkara yg slalu kita buat, pun boleh jadi takkan terbuat dalam sesuatu hari. Benda tu dah letak depan mata, tapi tertinggal jugak, gara-gara fikiran ke lain. Otak dok pikir banyak perkara.Atau kadang-kadang, badan terlampau letih.

lily azliyana @ mama zara said...

betul tu. sbelum gerak kena cek btol2 sume brg. pernah terjadik sekali kite dh smpai opis, baru tersedar botol susu Zara ade tercicir dlm keta. tk pasal2 gi masuk opis slot in, pastu mintak izin bos nak kuar balik sbb antar botol susu anak. lawak giler jek kan..klu tk antar, tk menyusu plak budak tu sbb die tk reti minum susu dlam cawan..=p

MUMMYAR said...

hehhe..tertinggal beg ank yg x leh tuh...benda lain xper....ai pn kalau g mana2 mesti takut tertinggal brg2 anak....sbb nnt payah kan....,barang kita sendiri xpe...kalau barang ank....payah....kadang2 ai akan bawak barang ank melebihi barang diri sendiri....hehhe

mrs.ecam said...

of kos la si polan itu abah si aisyah kn....hikhik...

sz | m.a.s.s said...

ihiksss...perkara nak berlaku kan...tak boleh nak salahkn sapa2, pasni mmg konpem kena double check...

adakah hensem guy itu abah aisyah?tumpang gelak dl.. :p

Ummi Aisyah said...

ana, lily, mummyar:perkara yang jarang berlaku tu bila berlaku agak menggelikan hati plak bile teringat balik..jangan lupa ambik iktibar yek..

mr.ecam, kak suzi:betol, pasni kena double check takleh berharap jer kat orang lain heheh..jawapan bagi teka teki tu akan disebarkan pagi esok :)...tunggu.......

Nadiah Sidek said...

tau..tau..mesti abah aisyah kan yg pakai selipar gi ofis tu..hihi..

LIP (^_^) said...

adus...memang bahaya if perkara gini berlaku lebih2 lagi bila kita tengah rushing kan

NURUL IZZA said...

ekekek..mst kalut kan?

kdg2 kt mmg mcm tu, masing2 bergantung pd diri masing2.sorg ingt yg tu bw, yg tu pula ingt sorg tu bw. =))

p.s: mst abah aisyah tuuu yg pakai selipatr =))

Fieza79 said...

len kali kena pastikan sumer yg nak dibawa tu k..? kan dh ssh..!

~~*Lady Salwa*~~ said...

Setakat ni tak pernah la lagi tertinggal beg si faris or henbag... hehe

tapi pernah tertinggal botol susu & pampers faris (lupa letak dalam beg)... hehe

dan paling kerap tertinggal henpon. Maklum la, dah tak jadi nyawa sangat dah macam masa zaman cintan cintun dulu... hehe

Ummi Aisyah said...

memang terer la peneka2 kita ...the answer is ...my lovely husband daa..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails