Tuesday, 22 June 2010

~~Aisyah buat homework~~

Aisyah sekarang dah pandai buat `homework' tau..nak tengok aksi Aisyah buat kerja sekolah bersama meja barunya..dibeli pada bulan lepas


********

****

**

versi meja tanpa kerusi


ish Aisyah silap parking tu..jangan conteng meja tu yang..


kecian kan..orangnya tomey sangat, meja kecik pon tak bape nak sampai gak :P


the next day, still tak layan ummi n abah, sibuk dok buat `homework'..huhu..


zoom.....hahah..sampai ke cover buku pon dia kerjakan ~tak patut~~


ewah..dia dok ngajar kat ummi n abah, bird..bird..yes..i know my dear...

versi meja dan kerusi baru

yess..abah dah belikan kerusi untuk saya..hoho baru semangat nak buat `homework'..tq ummi n abah.


bergaya dengan kerusi barunya..makin tak dilayan kami berdua..huhu


nak intai cket apelah yang dok ralik sangat dia buat tu..



close up~patut pun, dok coreng muka upin ipin rupenya hahah~


kusyuk betol si kecik ni dok buat kerja, ummi panggil pon bley dia buat derk jer, huhu~~jangan tiru yek adik2~


huish...kalu macam ni punya rajin memng konpem jadik best student la..:P

17 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alolo..comeinyer dia buat homework.. :)
Qis skrg ni pon suka conteng2 kat paper..Smpai tertonggeng2..x beli kan lg meja tu..Nk kena belikan gakla.. :)

~~*Lady Salwa*~~ said...

Amboi, rajinnya si Aisyah ni buat 'homework' ye... Gud girl...

Kalau faris ni, bukan buat 'homework' kat buku dah, habis dinding rumah jadi sasaran... adeh...

Ummi Aisyah said...

to lily:tq..heheh..tula sejak dapat meja n kerusi asik nak buat homework jer heheh..

to salwa:tula risau gak anak dara ni dapat pensil n conteng dinding, tapi setakat ni tak pernahlah maybe sbb dah ade buku nak conteng kan.:P

abah said...

wa, lily,

setakat ni, blum ajar lagi si aisyah coreng dinding..kalau blh, xmau bg dia mulakan langkah pertama tu..kalau tak, mau kena at blk...hahahah.suka sgt upin ipin..mana2 pun upin ipin..tu yg tak dilayan kalau ade yg panggil tu..

tp tu la yg best kan bile ade anak...

'NuReeN' said...

sama la krusi aisyah ngan krusi ellesya tp belum ada meja.. nti tgu hsband blk bru nk beli.. aisyah x koyakkan bekas clr pencil dia, yg ellesya punya abis dikoyaknya sbb 2 kena beli bru yg bentuk guitar gambar barney..

Ummi Aisyah said...

to nureen:sekarang dah takde bekas pensil warna tu dah terkoyak mase aisyah berebut ngan sepupunya hehhe..biasalah budak2 kan.

Suhana Shahril said...

Amboi, pandainya si Aisyah mewarna.Ada bakat ni.Tengok pun dah ada gaya ala2 pelukis ha..
So,cute la meja dan kerusi tu. K.Ana suka la tgk kerusi tu.Slalu yg mcm plastik tu jer.Ini ala2 kerusi meja mkn kita lak design dia.

Fieza79 said...

wahh ghajen nya si tecik ni wt homework...bagus2 teruskan...!

Ummi Aisyah said...

to k.ana:maybe mewarisi abahnya yang kreatif kot.kalu ikut umminya, lukis rumah jadik kotak la jawabnya kekek..meja n kerusi tu beli asing2.memang cute sangt sbb bila duduk siap ade bunyik2.

to kak fieza:meja baru mestilah semangat berkobar2 heheh..

lily azliyana @ mama zara said...

bestnye meja baru aisyah..besar gitu..Zara pon ade meja mcm ni tp kecik sketlah..dl dia rajin study kat situ but now dh jadi meja letak lappy mama plak..kekekeke

Ummi Aisyah said...

to lily:oo mama zara amik kesempatan yek..~~tak patut~~ heheh

Ammi Sara said...

rajinnyer aishah..moga sifat rajin tu mmrmbawa ke besar ye..InsyaAllah..;)

Momma Mia said...

huhu pandainya dia... khusyuk sungguh si Aisyah ni yer. Sronok dapat meja & kusi baru tuh.. tantet la aisyah color

Ummi Aisyah said...

to ammi sara:ameen..hopefully

to momma mia:biasa benda baru memng smngt berkobar2 :)

Nadiah Sidek said...

jgn buat art kat dinding sudah. hehe..

NURUL IZZA said...

khusyuknye aisyah..wah bole jadi best student neh..fokus2 =)

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

to nadiah:say no..no..

to izza:mudah2han untie izza..hehhe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails