Wednesday, 27 July 2011

Sekeluarga pegi makan angin di Eropah..

Semua orang nak merasa makan angin kat Eropah. Nak nikmati pemandangan dan suasana yg cun2 macam kat tv tu la. Kalau ditawarkan pi sane free, sume nak. jgn ingah murah tau..sure mahal. nak kena pikir kos yg byk nak kena tanggung. kos terbang, makan minum, pnginapan. sure la..mau pening pale mikirnya.

tp skrg tak lagi...sbb dah pi kat tmpt ala2 eropah..hehe. kat mana lagi, Taman Saujana Hijau Putrajaya la..kat presint 11 tu...mujur la kuar berita kat surat kabar.  kalau x mmg tau tau ade tmpt mcm ni.hahaha

tempatnya mmg menarik..kalau nak wat gambo kawin style org puteh, blh2 saje.pemandangan cukup menghijaukan. Cuma skrg masih dalam fasa awal..nanti pokok2 tu dah besar, nampak lagi hebat..hahaha

So, abah just nak share pic. mana tau nanti blh singgah2 cni. Gotcha!

Pandu arah utk ke lokasi yg kita idamkan..hahaha
 Si kecil yang dah berani ddk kat atas pagar@pengundi atas pagar @peace


 ni dah tak jadi peace,syg..tu jadi 3.

 Our Hepi family..
 tersengih2 ni...ade ape2 ke?

Sume malu2 ni, apasal..haha...che ah siap nak lari mana tu?

Dari hanya kerana mata.............silau kan, kakak?gaya terkini dr kakak.

Macam di Belande je..hahaha
Satu pose yg menarik dr kakak.

Fuiyo...bestnye tempat ni

Indahnye Putrajaya.. Meninjau lokasi kediaman..hahaha

Ada jumpe ape2 ke kak?hahahaha
So, tempat  ni abah rase dalam 5 thn yg akan datang, mmg akan lagi best sbb pokok2 dah mula besar2..mcm skrg, pokok2 still kecik lagi..

dont worry kalau x dpt pi eropah..pi tam,an saujana hijau ni, dah kira macam eropah la jgk..ada rezeki, dpt la pi real eropah..hahaha insyaallah..

Monday, 25 July 2011

Aisyah'S bESDAY part 2

Antara picas mase celebrate besday Aisyah kat Iplay..

hepi gurl~~~~

Acara potong kek..ummi n abah yang over..Aisyah menten cool gurl :P

kek ultramen..hihi...

Aisyah's frens~~~

Besday card from Iplay

hepi famili..note:ummi yang makin bambam..hoho~~
note:Besday party yang simple..tapi yang penting dapat hepikan Aisyah n kawan2 nya..

Friday, 22 July 2011

Aisyah's Besday

video

note:Aisyah agak 'terkejut' mase ni dengan surprise party kat school..hihi..luv u gurl

Wednesday, 20 July 2011

Kura-kura & Arnab

Sebelum tido..tugas omak kena bercerita dulu ngan si anak dara..citer yang anak dara ni request "kura2 dan arnab"..tapi seminggu ni...story teller dah bertukar plak...anak dara plak yang akan bercerita untuk omaknya...

"satu hari...ura2 dan rabbit anab jalan2..satu hari...ura2 dan rabbit anab lari laju2...satu hari..ura2 dan rabbit anab..yee..menang..."

~~tahan gelak jer dengar Aisyah bercerita...baru nak rakam tapi cepat ajer dia perasan terus spoil plan ummi.. yang lawaknya boleh plak dia bercerita sampai ummi tertido ishish...Aisyah...Aisyah~~semakin bijak kamu yek..

Friday, 15 July 2011

Hepi Besday kakak~~~`

kakak~~merujuk pada anak dara kami..harini genap 3 tahun..dah besar pun anak ummi n abah..budak comel..yang makin bijak dan sentiasa menjadi penawar hati kami berdua..semoga kakak sentiasa menjadi kebanggaan ummi n abah, dikurniakan nikmat kesihatan yang berpanjangan..menjadi anak yang solehah..luv u so much sayang...

note:petang ni celebrate besday Aisyah kat nursery..tak sabar nak tengok Aisyah pakai gaun cindrella~~~

Wednesday, 13 July 2011

KATAK REBUS

katak.jpg
Jika katak itu disimbah dengan air panas, mungkin cepatnya ia melompat pergi mencari dingin. Katak itu akan segera melarikan diri kerana terkejut dengan perubahan suhu yang memudaratkannya.

Tetapi katak yang satu ini bersenang lenang.
Disangkanya kolam sekangkang katak itu adalah tasik terindah, termewah dan terbaik. Kerana katak yang satu ini hanya kenal kolam sekangkang itu, lantaran tempurung yang lama menjadi langitnya jua. Sedangkan katak itu tidak sedar, bahawa tasik impiannya itu adalah air rebusan di dalam periuk.

“Panas pula air sekarang ini”, keluh si katak yang terasa pijar.
“Oh, semua tasik impian hari ini suam dan panas. Ia fenomena sejagat”, kata suara ghaib di balik dinding.
“Aku yang harus bertahan. Panas ini tiada jalan keluarnya. Lagi pun segalanya masih ada”, jawab si katak kepada dirinya sendiri. Lidah panjangnya asyik mengejar lalat habuan tembolok.
“Tenanglah katak. Bukan air tasik impianmu yang panas. Ia fenomena sejagat”, suara ghaib itu terus datang. Menyumbat telinga, menyumbat mata, menyumbat hati… kerana sumbat menyumbat memang kerja *al-Mala’.

MATI ATAU BUNUH DIRI?

Akhirnya katak kembung yang sepatutnya cekap melompat ke sana sini, MATI KATAK.
Mati dalam rebusan yang panas sedikit demi sedikit, selari dengan sangka baiknya yang sedikit demi sedikit percaya, bahawa ia fenomena sejagat.
Mati katak… mati atau bunuh diri?

NOTE:ANALOGI YANG CUKUP TERKESAN~~


SUMBER: Abu Saif @ www.saifulislam.com





Thursday, 7 July 2011

Selamat hari lahir~~~`

To my beloved hubby,hari ni 07072011 genap my dearest husband 32 years old..owhh..still awal 30-an kay :P..Doa kami semua dengan pertambahan umur ini semoga abang dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur, dikuatkan iman, diberikan nikmat kesihatan, ditabahkan hati dalam menempuhi segala cobaan hidup..susah senang Insyaallah sama2 kita harungi bersama..Terima kasih dengan kasih sayang yang tidak pernah luntur darimu..

Luving you..
~Ummi n Aisyah~

Friday, 1 July 2011

My sweetie, cutie gurl

Dua tiga menjak ni, asik entri bergambar ajer..layan ajerlah~~

Aisyah @ school

alolo...nampak bumper lak..oppsss~~

alahai~~jelingan mencairkan ummi n abah

boleh masuk contest muncung paling mengancam ni..PP

main ting..ting lak

hepi gurl masa holiday kat PD last year~~tengah dok kira getah rambut..

you're our sunshine sayang

kakak dengan si mata boolat..(anak my hubby's fren)

masa ni Aisyah tengah hepi nyanyi  adik mata bolat terpegun samada stress or impress hahah

bapak ngan anak yang seronok berendam~~

siap ajar anak swiming lagi tu...jeles~~

ni muka dah kesejukan..hihi..comel plak berkemban camtu kan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails