Friday, 30 July 2010

@ Aktiviti Aisyah bersama sang Rabbit

Rakaman semasa Aisyah balik kampung haritu, cukup suka Aisyah ngan cik rabbit yang comel tu..
video

Wednesday, 28 July 2010

~~Bila Aisyah Balik kampung

Alhamdulillah..tercapai hajat kami satu famili balik kampung last weekend.Seronok sangat walaupun sekejap jer balik kg ~ 2 hari~ dapat lepaskan rindukan jumpa ibu tersayang..n yang syoknya dapat makan buah banyak2..Punyalah semangat nak balik kg, pas je solat subuh terus bertolak ke Terengganu..


Pemandu berhemah..:)).Masa ni hujan renyai2..abah tengah focuss.Ummi??jadik mem besar ngan Aisyah kat belakang.kikii..


Aisyah as usual, tdo sepanjang perjalanan.Tu yang ummi sayang sangat kat Aisyah, dapatlah ummi rest2 kat belakang sambil pantau meter kete abah hahah..Pukul 10 a.m kami sampai.Sampai2 terus terjah buah durian.Mak memng dah prepare durian siap2 untuk kami..suke22.


Durian yang menyambut kedatangan kami hehehe..Act ni durian jiran kami kasik.Mak cakap buah durian kat belakang rumah tak mau gugur 2-3 hari tu, pelik kan..Tengahari tu gak ummi n abah g carik sidiri buah durian kat belakang rumah, dapat 5 bijik, hihi..rezeki kami yang pulang dari jauh. Memng durian ni nak tunggu kami balik rupenya


Semuanya habis dikerjakan oleh ummi...banyak lagi tambahan tu..bila dah makan buah rambutan 'gula batu' n buah 'mette' memng tak hingat....hahhah Alhamdulillah rezeki.
'mette=manggis'


Ni la pokok yang merajuk tak nak gugur buahnya, nak tunggu kami balik rupenya hihi..


Aisyah nak bermanja ngan toknya..makan durian pon nak bersuap ke Aisyah???Buah dokong belum masak lagi..tunggu.....raya ni ummi nak makan puas2.


Aktiviti santai petang.Dah kenyang makan buah, jom main buai lak.Design buaian khas untuk kanak2 seusia Aisyah..


Apa yang syok sangat bercerita ngan Abang Aiman tu??(her cousin)


Kala jengking..kasik tunjuk kat Aisyah, menjerit2 dia cakap lipas..silap info tu yang.hahha..


Aisyah ngan Kak Alya (her cousin).Sebelum ni Alya terjatuh naik buai ni, tu yang dia tak berani dah naik pastu.


Sesekali balik Aisyah jadik tumpuan sepupu2nya..:)))


Wajah2 kesayangan..Aisyah ngan sebahgian sepupu2nya..Aisyah paling bongsu heheh


Muka baru bangun tido~~blur lagi~~..seksi tu yang.Malam sebelumnya pukul berapa pun ummi tatau si Aisyah ni tdo, asik nak main jer ngan sepupu2nya..

2 hari rase sekejap sangat..huhu..tapi ada gak aktiviti yang ummi sempat buat.ting..ting..sempat gunting baju kurung raya Aisyah n buat 3 bijik sarung bantal (Aisyah punya).Yang sedihnya ummi tak sempat nak jahit, sbb belum sempat jahit tepi lagi..pastu tok Aisyah cakap, tinggalkan je nanti mak tolong sambung jahitkan.. hehhe..terkilan gak tak dapat jahit terus..tunggu next year la ummi kena dapatkan mesin jahit sendiri dulu, baru bley buat projek jahit-menjait ni(serius ke ni??)...lallalalaa..

Tuesday, 27 July 2010

@ Aisyah berkarya

Beginila rupenya bila Aisyah menunjukkan hasil kreatifnya..hoho..

Align CenterApa yang dia cuba lakukan ni???


huhu habisla kabinet tv ummi


Terlalu asyik, hingga tak sedar kena snap


Siapa kah guru Aisyah???

Patut pun dua beranak ni dok senyap jer kat ruang tamu, huhu..ni kejernya, nak marah kat si anak or si bapak ??gerammzzz jer rase.


Friday, 23 July 2010

@ Floria, Putrajaya -11072010

Baru dapat stori kisah outing kami anak beranak ngan Fahmi's family kat Floria.Ni second time pegi, last year pegi waktu malam, so suasananya lain sikit,kali ni nak tengok lak suasana waktu siang.Walaupun sekejap jer, tapi memang seronok bila bawak budak2 kecik ni p jenjalan sesama..layan jela picas kat bawah ni, walaupun tak banyak gambar bunga yang diambil, sbbnya ramai sangat orang n cuaca lak panas semacam jer,kecian plak tengok mereka yang masih kecik2 ni,tu yang cepat2 carik tempat berteduh.Kalau nak cerita detail pasal floria bley klik kat sini Floria 2010 (walaupun dah lepas, tapi just untuk info hihi..) ...layannnn.....


Kaum ibu sambil dokong anak memasing.Ummi,Aisyah ngan mama Tini n baby Tasneem (Aisyah's cousin).Set dress Aisyah n Tasneem ditaja oleh uncle An.tq so much.Gambar Fahmi takde lak kat cni.


dikelilingi ngan lautan flora..macam2 ada.:))


kat belakang tu replika flora 1 Malaysia.sweet..tak bape clear sangatla


sebelum mulakan perjalanan, kena pakai helmet dulu..pesanan penaja..kiki..


sikit lagi kasi cun lak hahha


one of the company...


bonsai..uniknya


ni pon same..bonsai yang sangat mengujakan


bonsai lagi.Aisyah agak cuak dengan aksi abah yang agak 'over' hihih..jangan marah bah


macam2 jenis bonsai ada..hoho..ummi memng peminat bonsai..'alangkah besnya kalu ni sume berada di halaman rumah ku'~~berangan sekejap~


kat belakang tu jenis pkok2 buluh..macam2 ada..


i luv orchid.Kat rumah mak(kampung) banyak tanam jenis ni.Rumah saya habuk pon tarak..:PP


ni tatau spesis bunga ape..


macam bunga kantan lak..abah yang snap..agaknya abah terliur nasi krabu kot mase ni hehehe.


Cuaca sangat panas so terus lari masuk kat area booth lak.Ni kat pameran seni lukis.Time ni orang tengah melukis macam2 jenis corak batik n bunga~ada pertandingan.Ummi soh abah masuk gak, tapi tak bawak water colour camner lak nak masuk kan..huhu..next time le ya abah.


Ambik gambar ni semata2 background UPIN & IPIN. Aisyah yang nampak dulu then jerit2 panggil 'PeNG'..nampak saje si kecik ni. Cuaca dah semakin panas..


Kami tak sempat masuk dalam dewan tempat dorang buat deco2 ngan macam2 jenis bunga, coz terlalu ramai orang beratur nak masuk kat situ..Ummi rase sume orang nak larikan diri dari panas yang makin membahang..fuhhh!! so layan jelah si kecik ni kat luar...


nice pic!!


Time Aisyah tengah mood yang baik nak bergambar..dah on d' way nak g ke tmpt park kete.


saya lagi..


lagi........


dan lagi...


ini bukan gelak hepi tau..tapi Aisyah tengah jerit takmo amik gambar(mood bergambar dah habis)..sume orang pandang dia hahha...tuannya tecik tapi sorenya beso!!

Next year kalu ada lagi pesta flora, InsyaAllah ummi n abah akan terjah lagi..tahun ni tak bape puas hati datang cni sbb tak banyak tempat yang dapat explore dsbbkan cuaca yang agak panas n ummi tengah selsema plak.Tak syok le nak jenjalan kat orang ramai..Aisyah cakap betol22

Thursday, 22 July 2010

@ Istana Kehakiman, Presint 2~11072010~

Sesi bergambar selepas balik dari floria..cerita pegi floria kena hold dulu sbb tak sempat nak upload lgi gambar.Biasalah ummi kan part time blogger, kalu full time sure hari2 dapat godek bende ni.Klah melalut lak ummi nak citer aktiviti lepas kuar dari foria haritu. Semuanya secara kebetulan sbb masa tu abah nak g Maybank kat presint 2, betul2 depan ngan istana kehakiman..ummi n Aisyah dok menunggu kat area situ..tetiba abah cakap jom ambik gambar kat cni, cantik kan view.Sebelum ni kami hanya tumpang lalu jer tak pernah lak nak singgah.Biasanya area ni, salu je ade orang buat fotoshoot untuk kawin..hihi..so apelagi melaram ler kami***** di tengah hari itu..Alhamdulillah cuaca redup jer..walaupun masa tu pukul 12 tghari, macam tau2 jer kami nak bergambar..thanks to Allah.


ewahhh...istana kehakiman @ the back


pose dari putri Aisyah..hihi..perasan comel le tur..hahha


meh ummi letak klip kat rambut Aisyah..alaa..susah betol nak lekatkan klip ni paham2 jerla..rambutnya lebat sangat..:P.Aisyah takut2 bila ummi letakkan dia atas rumput tu sbb tak berkasut.

pintu gerbang yang begitu gah!!


carik ape tu yang??hmm..gerbang yang diperbuat dari fully besi keluli ..huhu..kosnya???ummi terfikir, betapa kayanya Malaysia ni..rakyatnya???


our sweetheart..


my hero baru muncul, siap berlari tu.......


taraaaa..........gaya bapak n anak


abah!!!lawak lak tengok aksi abah time ni.:P


syok sidiri jer..heheh


macam duduk dalam rimbunan pokok bunga je kan!


abah, ummi....


Aisyah nak belajar bertatih balik yek???



jom masuk alamanda, ummi nak cari barang dapor lak..Aisyah jupe bus sekolah..tengah berpk camner nak pulas stereng ni..:P


Ada ke patut siap ajak ummi naik sekali..mase ni Aisyah terjerit2 soh ummi masuk..huhu wak malu jer Aisyah ni.manelah ummi bley masuk, kan baru nak duduk dah roboh..hoohoo..no no my dear.Orang sekeliling dah jeling semacam jer...



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails