Wednesday, 28 July 2010

~~Bila Aisyah Balik kampung

Alhamdulillah..tercapai hajat kami satu famili balik kampung last weekend.Seronok sangat walaupun sekejap jer balik kg ~ 2 hari~ dapat lepaskan rindukan jumpa ibu tersayang..n yang syoknya dapat makan buah banyak2..Punyalah semangat nak balik kg, pas je solat subuh terus bertolak ke Terengganu..


Pemandu berhemah..:)).Masa ni hujan renyai2..abah tengah focuss.Ummi??jadik mem besar ngan Aisyah kat belakang.kikii..


Aisyah as usual, tdo sepanjang perjalanan.Tu yang ummi sayang sangat kat Aisyah, dapatlah ummi rest2 kat belakang sambil pantau meter kete abah hahah..Pukul 10 a.m kami sampai.Sampai2 terus terjah buah durian.Mak memng dah prepare durian siap2 untuk kami..suke22.


Durian yang menyambut kedatangan kami hehehe..Act ni durian jiran kami kasik.Mak cakap buah durian kat belakang rumah tak mau gugur 2-3 hari tu, pelik kan..Tengahari tu gak ummi n abah g carik sidiri buah durian kat belakang rumah, dapat 5 bijik, hihi..rezeki kami yang pulang dari jauh. Memng durian ni nak tunggu kami balik rupenya


Semuanya habis dikerjakan oleh ummi...banyak lagi tambahan tu..bila dah makan buah rambutan 'gula batu' n buah 'mette' memng tak hingat....hahhah Alhamdulillah rezeki.
'mette=manggis'


Ni la pokok yang merajuk tak nak gugur buahnya, nak tunggu kami balik rupenya hihi..


Aisyah nak bermanja ngan toknya..makan durian pon nak bersuap ke Aisyah???Buah dokong belum masak lagi..tunggu.....raya ni ummi nak makan puas2.


Aktiviti santai petang.Dah kenyang makan buah, jom main buai lak.Design buaian khas untuk kanak2 seusia Aisyah..


Apa yang syok sangat bercerita ngan Abang Aiman tu??(her cousin)


Kala jengking..kasik tunjuk kat Aisyah, menjerit2 dia cakap lipas..silap info tu yang.hahha..


Aisyah ngan Kak Alya (her cousin).Sebelum ni Alya terjatuh naik buai ni, tu yang dia tak berani dah naik pastu.


Sesekali balik Aisyah jadik tumpuan sepupu2nya..:)))


Wajah2 kesayangan..Aisyah ngan sebahgian sepupu2nya..Aisyah paling bongsu heheh


Muka baru bangun tido~~blur lagi~~..seksi tu yang.Malam sebelumnya pukul berapa pun ummi tatau si Aisyah ni tdo, asik nak main jer ngan sepupu2nya..

2 hari rase sekejap sangat..huhu..tapi ada gak aktiviti yang ummi sempat buat.ting..ting..sempat gunting baju kurung raya Aisyah n buat 3 bijik sarung bantal (Aisyah punya).Yang sedihnya ummi tak sempat nak jahit, sbb belum sempat jahit tepi lagi..pastu tok Aisyah cakap, tinggalkan je nanti mak tolong sambung jahitkan.. hehhe..terkilan gak tak dapat jahit terus..tunggu next year la ummi kena dapatkan mesin jahit sendiri dulu, baru bley buat projek jahit-menjait ni(serius ke ni??)...lallalalaa..

10 comments:

Ena said...

syoknyer dapat balik kg.. last planning tu ada juga tapi tak jadi sbb ada kenduri umah MIL dan Sukan tadika si kakak.. InsyaAllah.. next 2 weeks.. ;D

sedapnye la buah durain sendri.. buah rambutan gading tu.. manggis.. adoilaa...

idah @mama izzya said...

beshnyer kak blk neram..org time raya ni br blk neram..ayoh royak durian ngan mete ada dumoh..olo dok sabor nok blk...

bakpe sepupu aisyah pakai bedak poreng skali..hahhaha

sz | m.s.s said...

wahhh syoknya aisyah blk kg ye...buah2an pun banyakkkk..cik yah pun sempat tu acara potong memotong ye :)

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

Kak ena:memng syok sangat blik kg hoho..

idah:sepupu aisyah tu memng suka pakai bedok hahah.nnati idah mari dumoh bulih makang buoh dokong.

kak suzi:sempatkan ajer kak.tak cukup 2 hari balik kg

Ammi Sara said...

nmpk seronok aisyah main dgn cousin2 dia, agaknya dia nk adik tu ummi *hint, hint* :)

Nadiah Sidek said...

ummi jeles la tu tok suap durian kat aisyah..tok dah tak suap kat ummi dah..ehehe..

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

kak sara:heheh..Aisyah kasik hint??buat2 tak paham dahla.

nadiah: jeles gak la nadiah.hahah

@>--ummi zahra--<@ said...

cedap nyer makan durian..manggis pun ade..rambutan pun ade..sumer feveret tu..hehehe..

@>--ummi zahra--<@ said...

wah pandai lah cik yah jahit baju yer..kite tak reti langsung jahit menjahit ni..nanti dah ade mesin jahit, leh tempah wat baju..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Amboi, makan buah2an tak ingat pun org kat sini ya... bak sikit buah2 tu... hehe

nikmatnya la kalau dapat makan durian. tapi musim kali ni macam tak banyak je buah durian nih...

syok2 dpaat balik kampung...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails