Thursday, 22 July 2010

@ besday Putri Aisyah

Kali ni nak crite pasal besday Aisyah lak..hmm..kalu ikutkan besday Aisyah jatuh sama hari ngan abah 0707 tapi disebabkan ummi overdue so..lahirlah Aisyah pada 15072008.Papepon ummi bersyukur sangat sebb ummi dapat lahirkan Aisyah secara normal,coz pada awalnya DR. nak lakukan pembedahan sesarean hoho..tatut tau!! ini sebab Aisyah dok melintang, tapi keajaiban dari Allah, saat akhir Aisyah kembali pada kedudukan yang betol so dapat lahirkan secara normal.~~hikmah overdue~~Ummi nak sangat lahirkan secra normal sbb nak rase sidiri camner kesakitan masa bersalin yelah, sakit kedua selepas maut kan..Sekejap jer masa berlalu, dulu putri kami ni tecik jer, sekarang dah besaq pun, akal pon panjang jer, cam idea2 dia nak nyakat abah ngan umminya kat rumah..

Hmm..ni kisah jalan2 cari hadiah Aisyah,pening jugak ummi n abah pk nak kasik ape kat Aisyah tahun ni..kalu toys ni Aisyah kurang minat sikit, tapi tak pelah kita tengok apa yang Aisyah pilih untuk besday dia kali ni. Kebetulan kami outing ke floria,Putrajaya baru2 ni..


abah, ummi nak ni...bley???Eh eh..minat plak Aisyah ngan bear ni..konfius ummi.

Ummi n abah tak kisah pon coz ni first time kami belikan bear untuk putri kami..Aisyah dah dapat hadiah besdaynya..sweet bear siap pakai dress tu hihi..tomey..


lalalala..hepinya saya..tq abah n ummi..


ayookkk!!bear lagi besar dari Aisyah..ish siap tunjuk harga lak tur.kantoi!



mama bear n baby bear..kiki..mama bear tu ummi punya hadiah besday yang ke 26 dari abah hahha..dah tua2 pon main 'nakal' lagi. Jangan tertipu dngan dress yang mama bear pakai, yang tu koje abah Aisyah pakaikan, siap 'kelebet' cari dress Aisyah yang bley muat.hoho..


Time ni memang gelak besar si Aisyah.Dia gelakkan baby bear tengah neneng ngan mama bear..ishish..awak tu pon same gak..bila la nak stop neneng ngan ummi ni..


us @ pizza hut.time ni ummi lak yang demam..huhu..kebetulan
besday abah = Aisyah demam
besday Aisyah = ummi demam
besday ummi = Alhamdulillah sume chat
Plan awal ummi ingat nak belikan kek untuk Aisyah then makan kat rumah, tapi abah nak kasik Aisyah hepi sikit so datang la kat pizza hut ni, cni pon selesa n Aisyah memang betol2 hepi haritu.


lalala..tecik je kek pra-besday Aisyah hihi


ni spagetti yang ditempah..not bad


ni plak ice cream..tak sesaba si kecik ni nak maman..


milo ice..satu gelas share 3 orang hahha..coz ummi tak minum sangat ice~sakit tekak~ dihabiskan oleh abah n Aisyah


soup yang dihabiskan oleh Aisyah sorang..suka btol dia


wah2 bersms plak tu..


haa..baru nampak rupe eskrem..yang ni pon Aisyah habiskan sorang2


see..hingga menjilat bibir..tak tau plak ummi si Aisyah suka soup ni.Licin dikerjakannya..huuhu


tak cukup sms, cal plak.masa ni Aisyah call cik Ana(adik ummi) mintak present ekk..bijak2 hahah


taraaaa!!!!!!!!dah sampai kek Aisyah heheh...sori yek sayang, ummi dan abah tak belikan kek untuk Aisyah tahun ni..pizza ni pon dah kira macam kek la yang.."hepi besday to u"


besday gurl n 'pizza'~~kembangnya muka ummi~~


lorrr...aksi menarik macam chef pon ader


pas makan2, kita g main2 lak yek ummi, abah..


heppy sangat le tu..maklum la dah tambah umur satu tahun


jiran sebelah Aisyah agak kagum kekeke..


memang hepi btol..asik gelak manjang


bye2 sume..Aisyah nak balik dah.doakan yang terbaik untuk Aisyah satu famili ya'..

15 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

comelnye bebear aisyah tuh..sweet jek siap pakai dress..hehehe..btol ke tuh harga die..berbaloi2 dpt belikan utk aisyah..=D

nway, mmg nmpak aisyah happy sgt ngan celebration bday die..pndai ummi n ayah amik hati aisyah kan..=)

Nadiah Sidek said...

aisyah suka pizza ye? safiyyah tak tau la suka ke tak, tak pernah bg dia rs pun (dah lama tak buat pun :p)

ibu_Arifa said...

amboi..dress aisyah tu tempah/jahit sendiri ker? sama jer dgn topi tu..cantik lah.

Aisyah pun suka sup yer..anak aunty pun suka sgt dgn sup..semua jenis sup dia suka..leh jd geng makan lah korang nnt.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Happy Belated B'day Aisyah..!!
Besarnyer Bear Aisyah..lebih kurang besar ngan Aisyah.. ;)
Kemain hepi lg Aisyah yer..
Sukenyer tgk dia gelak tu..comel.. :)

wan sujaihah said...

selamat hari jadi aisyah...moga jadi anak yang baik ye :)

saya pun dulu sonsang...sampai sudah..tak jugak pusing di kedudukan yang betul..akhirnya csor...takder rezeki :)

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

mama zahra:memang tu harganya..murahkan dah cute jer bear tu pakai dress

nadiah:aisyah kasik ape jer, dia memang suka makan.

min:dress aisyah tu uncle dia yang kasik hadiah. satu set ngan topi

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

lily, su:tq lily n su.memang aisyah btol2 hepi haritu

@>--ummi zahra--<@ said...

jelas kegembiraan di wajah aisyah..harap kegembiraan tu akan kekal selama nya..ameen..

Ammi Sara said...

seronok tgk muka aisyah seronok ;)
pandai ek dia bg bear dia nenen, BF bby mmg mcm tu, anank2 ammi ni boys pun kdg2 wat gitu, hehe..Bf baby will Bf I'Allah..:)

~~*Lady Salwa*~~ said...

wah, aisyah dapat teddy bear eh utk besday... kiter tak beli pun lagi hadiah utk faris.

seronok kemain lagi eh anak dara tu dapat kuar pi makan2...

sz | m.s.s said...

so sweet la bear aisyah..
tenggelam aisyah di kalangan mama bear & baby bear ye...ihikss...

LIP (^_^) said...

ha..aisyah dah besar dah ni..bila nak dapat adik nih..??hihi (pandai ckp org..kita pun sama)

Momma Mia said...

Amboi seronoknya dia... Heppie bufday Aisyah... Semoga sihat & ceria selalu. Taat dgn ummi & abah tau!!

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

momma mia:tq.ameen..

kak suzi :betol2 bebear tu lebih besar dari Aisyah hihi

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

lip:Aisyah nak tunggu mama emil dapat baby dulu hihi

salwa, kak sara ,mimi: memng Aisyah hepi btol aritu.agaknya dia paham kot ape itu besday heheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails