Friday, 23 July 2010

@ Floria, Putrajaya -11072010

Baru dapat stori kisah outing kami anak beranak ngan Fahmi's family kat Floria.Ni second time pegi, last year pegi waktu malam, so suasananya lain sikit,kali ni nak tengok lak suasana waktu siang.Walaupun sekejap jer, tapi memang seronok bila bawak budak2 kecik ni p jenjalan sesama..layan jela picas kat bawah ni, walaupun tak banyak gambar bunga yang diambil, sbbnya ramai sangat orang n cuaca lak panas semacam jer,kecian plak tengok mereka yang masih kecik2 ni,tu yang cepat2 carik tempat berteduh.Kalau nak cerita detail pasal floria bley klik kat sini Floria 2010 (walaupun dah lepas, tapi just untuk info hihi..) ...layannnn.....


Kaum ibu sambil dokong anak memasing.Ummi,Aisyah ngan mama Tini n baby Tasneem (Aisyah's cousin).Set dress Aisyah n Tasneem ditaja oleh uncle An.tq so much.Gambar Fahmi takde lak kat cni.


dikelilingi ngan lautan flora..macam2 ada.:))


kat belakang tu replika flora 1 Malaysia.sweet..tak bape clear sangatla


sebelum mulakan perjalanan, kena pakai helmet dulu..pesanan penaja..kiki..


sikit lagi kasi cun lak hahha


one of the company...


bonsai..uniknya


ni pon same..bonsai yang sangat mengujakan


bonsai lagi.Aisyah agak cuak dengan aksi abah yang agak 'over' hihih..jangan marah bah


macam2 jenis bonsai ada..hoho..ummi memng peminat bonsai..'alangkah besnya kalu ni sume berada di halaman rumah ku'~~berangan sekejap~


kat belakang tu jenis pkok2 buluh..macam2 ada..


i luv orchid.Kat rumah mak(kampung) banyak tanam jenis ni.Rumah saya habuk pon tarak..:PP


ni tatau spesis bunga ape..


macam bunga kantan lak..abah yang snap..agaknya abah terliur nasi krabu kot mase ni hehehe.


Cuaca sangat panas so terus lari masuk kat area booth lak.Ni kat pameran seni lukis.Time ni orang tengah melukis macam2 jenis corak batik n bunga~ada pertandingan.Ummi soh abah masuk gak, tapi tak bawak water colour camner lak nak masuk kan..huhu..next time le ya abah.


Ambik gambar ni semata2 background UPIN & IPIN. Aisyah yang nampak dulu then jerit2 panggil 'PeNG'..nampak saje si kecik ni. Cuaca dah semakin panas..


Kami tak sempat masuk dalam dewan tempat dorang buat deco2 ngan macam2 jenis bunga, coz terlalu ramai orang beratur nak masuk kat situ..Ummi rase sume orang nak larikan diri dari panas yang makin membahang..fuhhh!! so layan jelah si kecik ni kat luar...


nice pic!!


Time Aisyah tengah mood yang baik nak bergambar..dah on d' way nak g ke tmpt park kete.


saya lagi..


lagi........


dan lagi...


ini bukan gelak hepi tau..tapi Aisyah tengah jerit takmo amik gambar(mood bergambar dah habis)..sume orang pandang dia hahha...tuannya tecik tapi sorenya beso!!

Next year kalu ada lagi pesta flora, InsyaAllah ummi n abah akan terjah lagi..tahun ni tak bape puas hati datang cni sbb tak banyak tempat yang dapat explore dsbbkan cuaca yang agak panas n ummi tengah selsema plak.Tak syok le nak jenjalan kat orang ramai..Aisyah cakap betol22

4 comments:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

wow.. sonot ek Aisyah gi floraria fest.. tingin jugak nk pi aritu tp takde program lak kt putrajaya time tu. kalo tak, leh select aje, hihihih..
harap² naik la nama tuk MAHA nov. nnti, tp sgt panas aritu.. huhuhu

Nadiah Sidek said...

hehe..kelakar gmbr yg last tu. aisyah ada ms2 dia tak suka ye org ambil gmbr dia?

sz | m.s.s said...

ihiks..mcm berjanji plak aisyah ngan kawan dia bertopi sama ye...chumeeelll je :)

@>--ummi zahra--<@ said...

ummi pegi tahun lepas..best..tahun ni tak sempat pegi..huhuu..abah keje..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails