Tuesday, 22 June 2010

@ Balik kampung ~28/5/2010~

Cerita ni dah agak basi heheh..kisah kami balik kampung ummi di Felda Neram 1, Kemaman,negeri Terengganu yang terchenta baru2 ni..kebetulan hari Jumaat tu public holiday so mak ummi nak buat majlis tahlil untuk arwah ayah dah 2 tahun meninggalkan kami.Semua adik-beradik ummi yang seramai 10 orang tu akan berkumpul ramai2..sonotnya..tak sabo nak sampai kampung kan..Kalau ikut plan asal ummi n abah nak bertolak lepas balik kerja hari Khamis, tapi disebabkan kami tersangat penat ,terpaksa plan postponed keesokkan paginya.Ummi cakap kat famili nak bertolak sebelum subuh konon2nya..tapi lain lak jadiknya, pukul 10 pagi baru dapat bertolak dari rumah kami..sbabnya ummi kena cirit birit plak..aduii camni..dah pk 2-3 kali nak balik tak..huhu..ummi ni perutnya sangat sensitif tersalah mkan sikit alamaknya 'toi' jadik rumah kedua la jawabnya..hohoo..on the way ke kemaman banyak kali gak berhenti..hehehe ~perut tak setel lagi hahha~



pic Aisyah kat R&R Temerloh..ceria semacam je nak jupe toknya,kat tangan Aisyah tu gula2..aduila..suka sangat makan gula2 nasib baik si kecik ni rajin gosok gigi, kalu tak, memng takde harapan le ummi kasik tau.


ni dah masuk kereta balik nampak tak hidung Aisyah yang bercalar.Tu kesan kena cakar kat taska dia,,huhuh..kecian anak ummi ni..


Bestnya ummi, Aisyah tak sabar nak balik kampung..lagi 2 jam perjalanan kami.


hahha..ni si Faris tepung gomak..~cousin Aisyah~Faris ni memng suka berbedak, mengalahkan budak pompuan.


Ni plak pic Aisyah ngan sebahgian sepupu2nya..Aisyah yang paling kecik.Susah betul gambar ni nak diambil, tu yang blur semcam jer..dorang asik terlompat2 jer hehhe...

Alhmadullillah...majlis tahlil berjalan lancar walaupun masa kami sampai majlis dah start pun..biasala..golongan VIP mesti sampai lambat cket kan..hahah..

8 comments:

idah @mama izzya said...

kak,hidayah ape citer..dia kawen dah ker?
besh kan kumpul adik bradik...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comel nyer Aisyah ngan bunga2 kat tinga tu.. ;)

Nadiah Sidek said...

mana la aisyah tak seronok..dpt jumpa sepupu2nya ;)

Momma Mia said...

Sweettt nyer... Gojesnyerr Aisyah dengan 2 bunga kat telinga tuh...

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

to idah:hidayah lum kawen.dia jadik nurse kat ampang.mmang besh sngt dapat kumpul adikberadik

to lily:tq lily.memng dia suka snagt selitkan bunga kat telinga

to nadiah:betol2..memula malu2 kucing.lame cket baru leh kawan hhehe..

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

to momma mia:gadis bunga la katakan hahah

sz | m.s.s said...

tomeinya anak dara kecik ni ngan bunga kuning 2 kuntum! :)

NURUL IZZA said...

geli hati nengok aisyah di gmbr bersama bunga..

sweet gitu..mesti duk kg xnak tido..nak main je.hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails