Monday, 28 June 2010

@ KL BIRD PARK ~13/6/2010~

Ni kisah masa cuti sekolah lagi..walaupun kami berdua bukan cikgu-cikgi tapi kami pernah merasa jadik cikgu dulu2..sebab tu bile time cuti sekolah jer rase excited semacam jer hihi...kebetulan masa cuti sekolah baru2 ni adik bongsu abah (Cik Su)dtang ke KL, n stay kat umah kami so @ weekend kami ajak p jalan2 ronda KL.Memula hala tuju kami nak p KLCC, tapi beralih arah ke KL BIRD PARK dulu.. more info about<<,KL BIRD PARK>> ni merupakan second time ummi menjelajah ke taman burung ni..first time masa memula kawin ~time pinggang 24" skrang da gemoksss huhu~.Sampai sini dalam pukul 10.30 a.m.Tawaf lebih kurang 5 kali baru dapat park kereta..ramai nya manusia kat KL ni yang datang nak tengok spesis burung hahah termasukla kami... banyak gak gambar yang diambil kat situ, tapi ummi just pilih gambar2 yg tertentu jer...hepi viewing ya'~~~


sumber:pakcik google


ketibaan kami berempat ke KL BIRD PARK..cuba teka apa yang ada kat tangan Aisyah tu??Aisyah sangat excited walaupun baru bangun tido bila kami sebut nak tengok bird heheh...


Kenangan depan cafe 'Hornbill'.Kami tak masuk kat sini..firasat kami mesti mahal giloss.hihi..lagipun kenyang lagi la.kat cafe ni horbill dilepaskan bebas macam tu jer...


Di kanan ada brosur pasal KL Bird Park, di kiri mesti ada biskut(as usual).Aisyah sabar menunggu Abah belikan tiket.Untuk dewasa RM20 n kanak2 3 years n above RM10.so Aisyah terselamat~save budget abah hihi~~


Gelang hijau untukmu sayang hehe..ala2 romantik cket..tag hijau ni kena pakai tanda kita dah bayar tiket.:P


Warming-up before start our journey..


burung2 yang menyambut kedatangan kami..ni kat pintu masuk..ummi macam kagum sekejap..


Aisyah tak lepas dengan brosurnya..tengok si merak kayangan tengan makan betik..banyak tu cik merak ni mkan..kwasan cik merak agak becak..ee..eee Aisyah cakap~penggeli sangat anak dara ni...


anda kenal dengan dua orang ni??hihi..kebetulan mereka tengah shooting kat sini..so sempatle bergambo ngan artis ~riak beno ummi ni~~hahha..uncle Ebby Yus n Abon


Dan ni krew2 mereka..semua orang Aisyah salam, amboi..mentang2 artis yek..


Aisyah sangat excited tengok ikan.Kalu tak silap ummi ni ikan Koi.memnag cantik sangat..


ni plak tempat untuk fotoshoot..satu keping kena charge RM20 kalu tak silap..kami tak buat pun amik gambar dari luar kira ok je la.Kat belakang tu ade burung hantu tapi bape nampak sangat..


Kat area ni paling best sbb dapat bagi makan burung kakak tua just bayar RM2 then dorang kasi susu atau bijik kuaci kat kita.ummi tak buat pon sbb ummi ni penakut orangnya, kasik kat abah n Cik Su je la..cantik kan..macam2 kaler ader.Kat sini makin excited Aisyah, terjerit2 Aisyah, smpai staff dorang pon gelakkan dia.ishish...


Cik Su dikelilingi ngan sang burung kakak tua..ummi dok menempel je..nak kasik sidirik takut..hahah


Cubaan pertama Aisyah nak pegang si parrot,jinak betol..


Cubaan kedua masih tidak berjaya...


At last...berani gak anak dara ni..dapat gak dia pegang tapi tak sempat nak snap.


Next..tempat air terjun buatan manusia yang penuh dengan si bangau..


abah n Aisyah tengah kejar si merak..jinak2 merak..


waterfall aviary..cantek kan!!


gambar ni yang paling melucukan ummi sbb time ni Aisyah tengah marah ngan abahnya..haha coz abahnya asyik dok ambik gambarnya je dari tadi..model dah penat la hahah..


ni kawasan 'bird show'.patutpun sume burung tayang diri memasing..Aisyah dah tak marah abahnya,cuba nak g pegang..ni bangau betol or juz replika??agak confuse kami...tak bergerak2..bila kita nak sentuh, baru dia gerakkan kepala sikit..memng unik..yang asli n tiruan pon dah susah nak bezakan..


ewahh dengan beraninya dia memegang anak ayam sangat comel..~kat dalam nursery~


us @ somewhere


jinak kan??tapi cuba nak sentuh mesti si merak lari punya..jinak2 si merak..tak dapat nak amik gambar merak tengah kembangkan ekornya..asik kuncup jer..malu kot, ramai sangat orang.


Aisyah ralik memerhati si bangau ..apa yang dia pikirkan agaknya..


Ape plak yang dia nampak tu..haaa..hhaaa...ummi n cik su dah kepenatann rest jap..


cik Merak lagi rupanya...agaknya si merak ni berkenan kat Aisyah kot..asyik ikut jer dari tadi.


Ni plak sume bangau2 yang memg sangat mengujakan bila tengok..sampai terteleng2 dah Aisyah..


Gelagat Aisyah cuba menghalau si bangau yang datang dekat ngan kami..memng cantek betol kawasan ni..


kami dan bangau.kalau perasan kat atas tu dorang pasang jaring untuk elakkan burung keluar..kesian plak kan kalau dipikir2kan balik..


intai lagi..


saat yang paling memenatkan..2 kali turun naik melayan Aisyah membilang anak tangga..yang herannya dia rilek jer..aduila..

bahagia betol dia dapat naik tangga..ummi n cik su dah lenguh2 kaki..


Aisyah muncung merajuk sbb ummi dokong dia tak bagi dah main tangga..penat woo...


ni entrance nya..dah kuar baru dapat amik gambar kat cni..tadi penuh dengan manusia sejagat..


model KL BIRD PARK~~


jangan lupa datang cni tau..sonott...


betol2...kan ummi


comel kan cik su Aisyah..ni baru betul model KL BIRD PARK>>hahha


k..dah tamat perjalanan kami..byebye...kami terpaksa pulang coz dah start hujan.memng puas hati melayan si kecik ni..lebih kurang kul 2.30 p.m kami balik ke bangi,ingat nak singgah kat taman rusa tapi dah hujan so next time la plak..

12 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

wah..sonotnye si aisya dpt tgk bird yek..best ek tpt tu..lom pernah jejak lagi..insyaAllah nxt time nak jejak jugaklah..

p/s: comeinye model cilik kl bird park tuh..pndai die posing..=)

LIP (^_^) said...

seronoknye aisyah bersiar2 kat bird park!! :)

Nadiah Sidek said...

wah..aisyah jln2 kat bird park ye..nnt ajak ummi gi tmn rusa pulak tau..tu ummi janji dah tu..hehe..

Ena said...

comelnya aisyah tu.. geram tgk dier.. :)

syoknyer dapat bawak anak jalan2 kan!.. sy pun dah lama tak p situ.. selalu asyik tgk kat lam tv je.. sesekali kasi tgk live pulak kan!.. (^_^)

~~*Lady Salwa*~~ said...

tak pernah lagi jejakkan kaki ke sini. Macam best je... Boleh la pergi nanti... hehe

Amboi, kemain lagi suka si Aisyah tu ye... Budak2 memang sangat excited kan bila tengok haiwan...

sz | m.s.s said...

wahhh syoknya...klo ada masa/peluang nak g la..takdelah jauh sgt dr rumah tp tak penah smpi..huhuhhu

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

to mama zara,kak suzi,salwa:memmng best..lagi2 kalu budak2 excited betol dorang kalu tengok burung ni.

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

to lip:memng sonot sangat

NURUL IZZA said...

lawak betul tgk aisyah tengah marah.heheheh mesti duk menjerit2 tu =)

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

izza:betol2 tu menjerit2 takmo amik gambar..tu kami tergelak2 kan dia.

nadiah:insyaAllah..pasni nak bawak Aisyah g taman rusa lak

ena:tq ena..

abah said...

hahah..ummi..
nanti abah upload video aisyah terkejut n nangis bila burung hinggap kat atas kepalanya...hahahaha

Anonymous said...

klaka la aisyah ni..gelak tgk telatah die..haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails