Monday, 24 May 2010

Part 2: Sempena Hari Lahir Ummi

Entri kali ni sebenarnya sambungan dari stori haritu, sempena sambutan hari tua ummi, heheh.. ummi tak sempat nak sambung sebelum ni coz banyak sangat kekangan lately..fuhh..macam buzi sangat.Pada hari jadi ummi tu, abah ambik cuti, katanya banyak urusan nak kena setelkan, so ummi sesorang yang pegi keje pagi..Rupanya petang tu abah plan something untuk ummi, heheh..abah nak masak special..pasal tu dia sanggup ambik cuti hahah~boleh caya ke ni??~tapi plan abah tak menjadi disebabkan masalah teknikal yang tak dapat dielakkan~abah cakap~ so,abah agak ralat jugak coz tak dapat masakkan 'something special' tu huhu..(abah hutang ngan ummi nak masakkan lamb chop satu masa dulu,ingat tak lagi??).
Lepas abah ambik Aisyah n ambik ummi kat opis dalam keadaan hujan yang sangat lebat masa tu, abah melencong ke satu tempat yang dulu ummi pernah nak pergi~Restoran Saba'~.Restoran nasi Arab..masa kami pergi petang tu, susah sangat nak dapat parking, rasenya lebih 5 kalii tawaf baru dapat park..huish berpeluh2 dah..nak masuk ke restoran tu terpaksa redah hujan lebat plak..kesian Aisyah n abah sanggup gak dalam hujan2 demi raikan orang kesayangan mereka (perasan lak).Ummi dah basah, Aisyah plak sempat berpayung pakai paper.

Terharu ummi dengan apa yang abah n Aisyah buat petang tu, yela.. dengan berhujan camtu padahal ummi dah cakap tak payah, lain kali boleh jer, tapi abah cakap, takpe..dah lama dia nak bawak kat restoran nasi Arab tu, tapi tak berkesempatan..huhu..thanx alot my dear.

Dan ni pape picas yang sempat diambil, dalam keadaan yang agak kesejukan sebab kena hujan~Aisyah jer yang selamat~.


Aisyah n ummi tengah pilih menu..tak retilah nak makan ape..hentam ajerla..janji boleh isi perut..:)


Ummi yang kepenatan, n Aisyah masa ni ummi tatau dia menangis or tengah mencebik(merajuk), rasenya petang tu dia ok jer..hahah



Dapat air mineral, tak hingat..(Aisyah sangat suka minum iar kosong)


Pandang ape tu yang??


Muka dah ceria cket, menu ummi dah sampai, roasted chicken n lemon juice.Aisyah punya kentang goreng.


my luvly husband baru lepas survey dessert.


Air yang abah pilih~babrican~agak pelik kan!tapi rasenya not bad..



Ni lah roasted chicken~isinya dah kena usik,heheh~..first time makan tanpa kuah..erkk..



hahha..abah bermata kuyu, mesti sebb kesejukan kena hujan kan..


Aisyah berselera makan nasi Arab, ummi tak bape sangat, sbb takde kuah, macam pelik jer.Tapi nasinya memang ummppp!!!


Ummi nak kentang Aisyah la,bley??heheh..



Interaksi mak n anak..Hanya kami jer yang paham..Abah dari awal jd jurufoto as usual..heheh~jangan marah bah~


perebutan belaku di situ kekeke...



Abah ni asik ambik gambar je jomle makan sekali..



Abah cakap " takpe tengok muka ayang jer dah kenyang" hahah yolo ko??





menu abah lak, grill chicken(betol2 dok depan Aisyah)..ish macam best jer ummi tengok..heheh


Ummi, jom kita makan yang abah punya nak??abah dah kenyang tengok ummi kan??hahah..ummi bereh jer..

Alamak!!baru nak pow, abah dah tarik nasi dia..takdak peluang daa ummi..


Sekian cerita untuk haritu, terima kasih buat suami dan anakku..Luv u all so much..

p/s:Restoran Saba' agak femes di Cyberjaya, boleh try makan kat situ..sape yang suka dngan selera Arab memng kena sangat, ~customer pon macam2 ada, rase macam berada kat oversea jer~ :P

12 comments:

sz | m.a.s.s said...

alalala...tomeinya botol mineral dia...
selamat mentuakan diri ummi! :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Aisyah suke mkn nasi Arab erk..sedap yer.. :)

Nurul Aida Abdul Rahman said...

kak..mcm mabok je minom air babrican 2..haha

abah said...

utang lamb chop tu, nanti abg uruskan..hehehehe..minggu dpn kite buat lambchop nak??

Nadiah Sidek said...

nasi arab rasa mcm mana ye?

abah said...

xde la mabuk. Biasa je. macam air gas. hahahah.dulu tanggapan pun macam tu jgk waktu 1st time bos ajak pi sana n try barbican.skrg x lagi..hahhaha.. Nasi arab ni, nak kate macam nasi beriani, rasenya x jauh beza. berasnya beras lain. berasnya lagi panjang. Nasi arab yang ni x berkuah.(tak tau lah kot2 ada kuahnya..)Blh thn sedapnya...nanti blk malaysia blh try...dah macam kat negara arab daaaa...

TinyTini said...

salam kak yah..tini mmg hantu nasi arab, kalau air barbican apple lagi umphh..yg kat hentian kajang is the best and the cheapest than anywhere else, sbb come together with sup arab yg best..abang dgn fahmi mmg suke gak.

'NuReeN' said...

aisyah suka mkn kentang grg ek?? sama la ngan anak saya.. klau beli kentang grg McD mesti beli yg large.. dia mkn soang jerr

~aSHa~ said...

selamat hari tua..

comey aisyah merajuk...

kalo pg ke restoran tu kena ckp omputih tak? sbb ramai org asing...ehehhe

Ummi Aisyah said...

asha:mase order tu cakap jer omputih ikut menu kat depan mata sonang ajola hahahh

nureen:kentang memang feberet Aisyah.

tini:ni first time kak yah makan nasi Arab..hehe nanti leh try kat hentian kajang lak..

Suhana Shahril said...

Best ek makan kat Saba tu?Masuk ni dah 3 blog member2 maya citer psl makan kat Saba nih.Apa2 pun,happy belated besday,moga panjang umo,murah rezki dan dirahmati Allah slalu.
rambut Aisyah macam kakak Iwani,rambut halus dan nipis.Berap umo Aisyah yer?

Ena said...

salam..

sweetnyerr...

seronok di raikan oleh insan tersayang kan ummi.. hehehe.. beria2 abahnya nakmasak sempena birthday isteri sekali tak jd lulak.. tak pe la yg penting usahanya kan!

Happy Belated Birthday.. Moge dirahmati sentiasa olehNYA.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails