Monday, 3 May 2010

Aisyah demam

Semlam putri kesayangan kami demam.Mulanya just batuk n selsema je..tapi bila time makan pagi dia dah taknak makan, kami dah dapat rase Aisyah dah nak start demam.Ummi n abah punyelah best makan nasi dagang glemer kat gate 1 putrajaya..orang pon ramai sangat..Aisyah..kejap2 mintak air mask..tu jer bekfes dia pgi smlm.Bila dah tghari ummi rase kepala Aisyah panas sgt...memng sah dah demam si kecik ni..ummi nak bawak Aisyah g jupe Dr Hassan(homeopati), tapi Dr hassan takde lak tghari ni, terpaksa tunggu sampai pukul 6 baru assisant dia ada..ok lah..at least dapat amik ubat demam untuk Aisyah..(Dari kecik lagi Aisyah memg dah serasi ngan ubat homeopati ni, dia tak makan ubat hospital.).huhu..

Pas g ambik ubat untuk Aisyah, then kami bawak Aisyah pergi Tasik Chempaka, betul2 depan ngan klinik homeopati.Hmm...ramai bangat orang kat cni..Aisyah dah tak berdaya..hanya didokong saje.Saje ummi bawak kat cni coz bagi dia hirup udara segar cket..badan Aisyah still lagi panas..sekejap jer kat situ..dalam 10 minit..pastu kami berangkat pulang coz hingus Aisyah asyik meleleh n matanya berair jer..kesianya Aisyah..walaupun dalam keadaan demam Aisyah masih boleh lagi main2 mata ngan sorang budak laki ni..amboi Aisyah..hehe

Malamnya..badan Aisyah makin panas..huhu..Ummi tak dapat tido malam tadi..dah kepeningan bila datang opis, ingat nak EL jer..tapi bila teringat, baru jer bulan lepas ummi EL coz Aisyah tak chat gak, terus ummi batalkan hasrat..takutle karang bos cakap ape lak..asik cuti jer..huhu..Masa ummi anta kat taska tadi, Aisyah nangis jer..huhu..sedihnya tgk..cepat2 ummi masuk kete balik takut karang jadi drama lak depan nursery tu huhu..Alhmadulillah Aisyah dah kebah cket, tapi maybe dia nak bermanja la kot..kan tak chat..Jap lagi nak kena call taska, remind pasal ubat Aisyah.

3 comments:

Nadiah Sidek said...

smg aisyah cepat sembuh..

Momma Mia said...

ooo Aisyah pun tak cihat? Semoga Aisyah cepat2 sembuh. jgn lupa mkn ubat tau nnti jadi macam akak Damia kene cucuk bontot... akit...

ummiaisyah said...

tq momma mia n untie nadiah..Aisyah dah chat skrang

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails