Monday, 17 May 2010

Keranamu Abg Upin & Ipin

Aktiviti kami weekend lepas (hari Ahad),kami tiga beranak buat sesi lawatan ke Putrajaya semata-mata nak jumpa Abang Upin & Ipin ..Kebetulan 2 hari sebelum tu, abah Aisyah g isi minyak kat Petronas dan ternampak flyers tentang Jom Heboh..so abah ambik satu dan bawak masuk kereta..Before ni abah n ummi memang tak pernah skali pun singgah kat jomheboh ni ~~malas nak bersesak2 ngan orang tambah cuaca yang panas lagi~~Bila Aisyah dapat je flyers tu,terus dia sebut Ipin2..agak konfius ummi apa yang dia nampak kat flyers tu coz ummi belum tgk betul2 lagi.Rupa2nya Aisyah nampak promosi feberet kartun dia~ Upin & Ipin~ kat situ~~patut dia excited semacam je~~. Sampai kat rumah, dia asik pegang flyers tu dan tunjuk gambar Upin & Ipin..Kesian plak tgk gelagat Aisyah, so ummi n abah decide nak g jom heboh buat pertama kali nya dalam hidup kami semata2 nak tgk Upin & Ipin, Aisyah punya pasal..No hal lah..kerana Aisyah papepun takpe asal lagi tak melanggar batas2 agama..heheh~bersyarah lak ummi~..n saksikan our journey yang penuh liku2 kehidupan untuk berjumpa dengan Upin & Ipin hahah.. ~~gambar diedit khas oleh abah~tema upin & ipin


***


**

*





Ni reaksi pertama Aisyah masa mula2 naik bas,dia agak cuak n mula nak menangis..hahha semua org dok tengok kat Aisyah yang menjerit2 ketakutan ~jgn dorang cakap maknya dera udah~.Kami sengaja gunakan park n ride untuk elakkan trafic jam kat Putrajaya.


28


Aisyah masih lagi dipujuk oleh ummi n abahnya..tengok agak tak comel muka Aisyah bila ketakutan camtu.. kami dok gelak jer tengok mulut muncung Aisyah yang agak cuak,,hahah




Abah baik hati orangnya, seat abah dah diambil alih sorang akak yang ada anak kecil.Abah dengan rela hati kan abah..kesian kat kakak tu yang dokong anak dia sebaya Aisyah jugak..tengok Aisyah tu, kawan dia nak salam dia boleh tengok jer..trauma naik bas blum ilang la tu..



Sampai@ je tengok kemunculan Shinchan hahah..versi Malaysia pakai seluar senteng n kurus jer..Aisyah macam kagum n takut2..tapi still nak berposing lagi


Ummi yang over..Aisyah rilex jer..sabau je jela



Terpaksa dokong je Aisyah coz dia masih lagi cuak ngan bas tadi kot..senyuman tak ikhlas dari Aisyah.


Cuaca yang amat panas hari tu memaksa semua orang jadi bak puteri lilin~berpayung sepanjang masa~


Kami bertiga.Pic taken by staff tv9.Aisyah masih eksen dengan spek besonya, ummi nak tanggalkan dia tak kasik..


Aisyah macam dah penat jer menunggu..upin & ipin blum muncul lagi..


Awat lak nangis tu yang..tadi ok jer..


Aisyah dah ok..kasi can kat abah lak pose..asik ummi jer mane aci kan.



Excitednya abah dapat jupe Shinchan, katun feberet masa abah bujang2 dulu..sekarang takdah coz ummi tak kasi tengok heheh..


Yes!!ummi dapat hadiah dari tv9~~buku note~.heheh peserta pertama yang dapat jawab soklan kuiz..saingannya budak2 kecik hahah~ummi wakil bagi Aisyah~hepi tol ummi..



Apa yang ralik sangat tu??..ooo..upin & ipin dah kuar ropenya..Aisyah..tangannya mesti nak masuk kat mulut..ish ish


Ni la Upin..ramai tol yang nak bergambar termasuk lah kami kelaka lak bila diingat balik..

Aisyah puas hati dapat tengok upin dekat2 hahah..siap bersalam tu cek mek ni


Wah..kan main lagi,siap give 5 lagi tur.~nampak cket jer tangan Aisyah~


Upin & Ipin


Aisyah dah hepi sekarang..mana tak hepinya dapat jupe Upin & Ipin kan..

With Staff ntv7


Aisyah dah kelaparan..ummi n abah pon sama.jom maman dulu..



layan jer pic tengah tunggu order sampai


hahah..abah Aisyah kena makeup~~ni salah satu cara orang buat promotion~husband saya pon dia tarik(tak patut)..
1

jangan jampi my husband sudah...Pukul 2.30 petang ktrg dah berangkat pulang, coz cuaca sangat panas..kesian lak tengok Aisyah time dia nak tido dah ni.Time balik naik bas, dia dah ok, tak takut2 lagi..caya lah Aisyah..Siap terlentok lagi atas riba ummi, mengantuk sangat lah tu..













9 comments:

~BUTfulsay~ said...

wwaaaa.. sronoknyer tgk aisyah jmpa abg Ipin & Upin ek... ckp 'betul, betul, betul x??' hehehehe...

sz | m.a.s.s said...

spek besar aisyah yg mahal tu....hehehe

abah said...

"Peng..peng..."(nama manja upin ipin ikut loghat tranung aisyah...)

nieylemi said...

Aisyah yg nak jumpe upin & ipin ker atau ummi ngan abah yg nak jumpe...hehehe...kalau tgk gambar,ummi yang nmpk ter over dr aisyah...hehehehehe...gambar ummi lgi banyak...hehehehe

Nadiah Sidek said...

aisyah peminat upin ipin ye..seronok la dia dpt jumpa upin ipin :)

MUMMYAR said...

wah best nyer jmpa upin ipin kan....ada shincan seklai ye...mesti diorg seronok kan...heheh

Ummi Aisyah said...

sz:betol2..spek tu yang mahal.tak nak bukak tur.
butfulsay:memg aisyah suka sebut ~tol..tol~ versi sidiri
nieyla:opps..mestila extra actor kena lebey2
nadiah,mummyar:mase kat situ tak nampak excited,bile balik, over-excited tgk gambr2 dia ngan upinipin:P

Ena said...

betul betul betul... hehehe

bestnyerrr.. kalo anak2 sy tengok ni maunyer terjerit gak ni ngan Upin Ipin. dua2 beradik tusangat teruje dengan Upin Ipin.. hari2 tgk cd pun tak jemu2.. dah hafal dah dialog.. heheh

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Hepi lah Aisyah dpt jumpe Upin & ipin.. betul..betul..betul.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails