Saturday, 8 May 2010

~~Durian Oh Durian~~

Ni kisah Aisyah dan buah kesukaannya `durian'.Kalau nak tau first time Aisyah merasa durian tika umurnya 1 tahun..Time tu abah Aisyah saje nak test bagi Aisyah rase cket2,tapi tak sangka lepas tu durian terus jadi feberetnya..ish..ish(anak abah btol).Buah durian ni sebenarnya kegemaran abah Aisyah jugak..kalu pergi pasar malam (bangi) tak menyinggah kat gerai jual durian..bukan abah Aisyah lah namanya..hehhe..memng dua beranak ni minat tol ngan durian..Kalau ummi bolehlah setakat 3-4 ulas,pastu surrender..tak larat ar nak makan lagi..Satu hari tu abah Aisyah baru beli durian 3 bijik brand 'musang merah'~~pelik kan namanya~~ first time ummi dengar.Harganya boleh tahan mahal,tapi isinya memang boleh kasik 5 stars.Tak caya?Cuba tengok camner gelagat Aisyah makan buah durian 'musang merah' ni..memang boleh kasik sume orang terliur..


tengok isinya..ish dah meleleh air liur Aisyah heheh...


Mula-mula dia tak perasan abah letak durian kata depan mata dia..tgh kusyuk tgk iklan



Baru perasan..Aisyah dah tak dapat menahan perasaan nak makan buah kegemarannya..~~dua2 tu Aisyah punya tau~~


Tak cukup satu, nak tambah lagi satu..tengok 2.. sempat lagi dia gagau padahal tengah fokus kat tv..tak patut~jangan tiru aksi ni~



Caya tak?Kelazatan durian 'musang merah' ni hingga membuatkan Aisyah terteleng sekejap hahah..


Ooo... dah kenyang,baru nak offer kat ummi n abah yek..huhu..

9 comments:

maszmadi said...

wah!! tedapnyer aisyah makan durian.. aunty masz nak ckit leh???

Fieza79 said...

sedap2....aunty fieza pon nak??
bagus tau anak pndai mkn durian ni..xsumer bdk suke buah tmpatan tu..

LIP (^_^) said...

aunty pun suka durian gak aisyah..tapi belum pernah test bagi emill lagi,,

nieylemi said...

aisyah...aunty nieyla pun nak ckit...

Nadiah Sidek said...

sedapnya! sy suka jgk durian tp yg isinya lembut tu. isi yg keras2 tu tak suka :p

LYaFRINA said...

comelnyer..kecik2 dh pndai mkn durian...

selamat hari ibu..
semoga kt menjadi ibu y terbaik dunia & akhirat buat ank2 kita..
amin..

mummyar said...

best nyer makan durian...ank2 ai pun hantu durian...hehe

Ummi Aisyah said...

untie2 kalu nak dorian kena dtg datang umah Aisyah le, ada lagi stok abah tu heheh..
lip:try kasi cket kat emil kot dia suka.

IbuHanna said...

Ummi Aisyah, salam perkenalan. tq for visiting my blog..

ya allah, pandainya aisyah mkn durian..suka tgk. Hanna saya x suka buah ni..bila bg rasa sket je pun dh buat muka x sedap pastu dia luahkan semula. ikut ayah dia la tu..so ibu dia je la layan mkn sorang2..hu huuuuu xde geng 'hantu durian' kat umh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails