Thursday, 11 November 2010

Baruku tahu~~~~~~~

Baru saya tau kenapa Aisyah cukup susah nak tido malam. Kadang2 pukul 1- 2 pagi baru tido..huhu terseksa jiwa saya terpaksa pujuk dia supaya tido.

Kebetulan semalam, saya ambik Aisyah awal dari taska, pukul 4ptg. Teacher Aisyah cakap dia tengah syok layan tido dikejutkan pon tak mau. Apa lagi saya pun pegi jengok sediri bilik Aisyah(tempat dorang tido)..uishh bukan main lagi gaya anak dara sorang ni tido dah macam nak terbang jer. Tinggal Aisyah dan sorang lagi budak yang dok melayar impian..

Aisyah...Aisyah..baru ummi tau patut pun susah sangat nak tido malam kat rumah. Bayangkan dia boleh menidokan diri dari pukul 12 tghari - 4 petang(tupun terpaksa dikejutkan). Teacher Aisyah cakap lagi, walaupun budak2 lain dok melalak n buat bising kat tepi, dia masih lena diulit mimpi..Aduhai Aisyah, mesti ikut peel ummi zaman bujang dulu ni hahha~~~


gaya tido anggun Aisyah - tika umur 10 hari


syok tido lame2, ummi ishish

8 comments:

IbuHanna said...

padan la mlm2 lambat tido yer aishah, siang dh tido lama..kesian la kat ummi kena sama2 tido lambat ek..

Rizziela said...

Jenuhlah umie nak berjaga sepanjang malam..rupanya siang dah tido sepuas2nya

~~*Lady Salwa*~~ said...

patut la, tido siang lama...

tapi kan, faris kalo tido siang lama pun, malam2 habis lewat pun kul 10 dah tido... hehe

Agaknya masa peknenkan faris dulu memang tido awal sokmo, terus turun ke anak... hehe

Fieza79 said...

wahh suka lg tido pnjang di siang ari..mana nak lena awal di malam hari...patut la...wahh jenoh bersengkang mata jgk si ibu kan...

LIP (^_^) said...

hihi..tu yg penat bila anak xmo tdo tapi kita plak dah letih sgt kan..esok plak nk keja..

Nadiah Sidek said...

lamanya aisyah tido siang! patut la susah nak tido mlm. dah puas tido waktu siang

sz | m.s.s said...

aisyah boleh geng adik baby syabil la...tgh2 pagi dok berjaga lagi ;)

lily azliyana @ mama zara said...

alahai...Zara pon pernah ade problem mcm ni..mase tuh die lom serasi kat taska die lagi..keja die asyik tidooooo jek smpai pengasuh dok mengadu kat mama die nih..pastu time malam berjaga smpai kol 1-2 pagi..skang dh ok dah..kat taska die dh pndai beraktiviti..so mlm tdo awl sket..tp, tkdelah awl mane pon..kdg2 cecah gak kol 12am..heheh

nway, comei gilerrrr aksi aisyah tdo mase baby tuh...=D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails