Tuesday, 3 August 2010

~~Perjalanan Yang Tak Dirancang~~

Sabtu lepas merupakan outing kami yang sangat memenatkan.Kenapa?Sebabnya kami keluar rumah 11 pagi dan balik semula 8 malam, maunya tak sakit badan..Plan asal yang nak dituju cuma 2 tempat je iaitu ke celcom centre dangan niat nak settlekan bil dan beli daipers Aisyah.ting tong lepas setel urusan di celcom, kitorng menuju ke Giant Kajang lak..Barang utama(target) tak dpat, barang sekunder(tak penting) lak yang dibeli hahah..Pas dah siap shoping moping, n pekena ABC kat tepi Giant tu..timbul lak idea nak setelkan plan yang tak jadik minggu lepas,~~nak g tengok rumah kat Pajam~~ hoho..tengok jam, wah dah kul 2.30 ni, so g solat dulu.

Then smbung perjalanan menuju ke Pajam tidak jauh ngan Nilai..Memang canteq rumah yang kami tengok tu, tapi agak jauh plak dari tempat kerja n design nya ade yang kami tak bape berkonan ar..hmmm...hold dulu lah..abah cakap.Ambik masa dekat sejam gak kami dok tilik rumah contoh tu, hehhe yang ummi paling tak berkenan part dapurnya terlalu kecik, kurang sesuwai kan..nantila tengok yang lelain dulu..Dah penatround rumah contoh..abah tanya nak g Nilai tak?dah dekat ni, heheh...umpama disorongkan bantal, ummi suka ajer...dah lame tak cuci mata n poket kat Nilai ni..:)))

Sampai Nilai, kami tengok ramainya manusia, mklumla weekend, kalu weekdays takde sape pon nak datang Nilai ni..hmm mula2 kami jengah2 kat tempat yang blum kami jejak iaitu gudang jual carpet n tikar..memasing dok usung tikar keluar mase kami baru nak masuk..murah sangat ke yek??setelah penat dok tawar-menawar dapatlah kami sebidang tikar buluh harga rm25..memng murah gakla, dulu kami beli rm3+ dengan saiz yang sama.hmm..puas hati.jalan2 lagi dapat lak cermin untuk letak kat ruang tamu n jam dinding..~~saje je nak keringkan poket~~ hehhe..laponya..baru teringat lum isi perut lagi..pekena mihun sup n nasi ayam lak kat medan selera Nilai..memng mengancam habis..sedapp sangat pastu dapat diskaun lak harga ngan tokey hahha..tengok jam hah dah kol 6..sekejap jer dah nak lewat petang rupenya.p solat dulu lah..badan dah rase penat2..baru ummi teringat alamak!!daipers Aisyah belum beli lagi.Masa p Giant tadi tak jupe jenama yang Aisyah pakai, so kami bertolak ke Bangi semula..carik daipers kat PKNS hihi..at last jupe gak..jauhnya kami tawaf kan sampai ke negeri sembilan untuk dapatkan daipers Aisyah ni hahha..

Dah penat ummi bercerita, jom layan picas gelagat Aisyah dapat p jalan2..sonot betol anak dara sorang ni. On d' way ke PKNS, Aisyah tetido sampaila balik ke rumah..penat sangat la tu.

note: Rancanglah perjalanan anda...


tengok ape yang Aisyah terjah sebaik saje masuk Giant.Tapi yang kesiannya, selipar Upin & Ipin ni takde saiz lak untuk si kecik kami..say bye bye je lah..


Main cak2 lak yek..Saje ummi lepaskan Aisyah main2 kat cni.


As usuall, Aisyah takut2..asik dok peratikan budak2 sebaya dia jer..


Ni la rumah contoh yang kami tengok..yang ni siap fullyfurnised..cun sangat deco dr IKEA.Harga untuk rumah lot tepi ni RM5++++++.Kalau dapat rumah ni,boleh masuk cuci kaki jer..best2..sempat gak model posing jap hihi..


lalala..malu2 jer Aisyah nak pose sbb ade famili lain yang dok usha dia hahha..


peace ummi...


Still memalu anak dara ni..Ummi berkenan sangat wall deco tu..canteqqq!!


@ Nilai..Aisyah bersama timbunan tikar


Penatla tunggu ummi n abah shopping...Tokey jangan mare ye. mau tompang duduk kejap je.


Jangan salah faham..ni bukan aksi tokey dera Aisyah..just gimik ajer hihi..


Model set sofa jati..~~~canteq2


@ Medan Selera.Ummi tatau camner si kecik ni boleh dapat idea nak main camni..uduiilaa..


Dia buat muka innocent jer..Ummi geram jer masa ni sbb Aisyah taknak kuar2 huhu..help me abah!!


Model cermin..ni la rupa cermin yang diusung pulang ke Bangi..hihi..justRm40..berbaloi2

8 comments:

~Miss Sukasih~ said...

Suka tgk ecah..pandai die pose..sape yang ajar nie ecah?ummi ker abah?huhuhu..xpe,saiz kaki ecah bape?nanti makcik nieyla beli kan itupun klu de saiz la yer...hehehehe..minggu nie jalan lagi kan...nak balik kampong...=) best nyer die...jalan2 jer...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Owh, berjalan & bershopping sakan eh... tu la, teringin tau nak pi Nilai ni dah lama. Nak cari cermin letak kat ruang tamu la. Entah bila boleh pergi pun tak tau la...

Mak ai, boleh tahan harga rumah tu ye... Tapi cam jauh je pajam tu. Nape tak cari area salak tinggi je.

Amboi, kemain lagi model kecik tu dok pose... hehe

Ummi Aisyah || Cik Yah said...
This comment has been removed by the author.
Ummi Aisyah || Cik Yah said...

nila: raya ni Aisyah dah dpt sponsor selipar raya wink**

sal:skrang tengah survey lagi area rumah yang dekat sikit ngan tempat kerja..kalau tak masak le nak bayar tol hari2

LIP (^_^) said...

penat jln seharian kan..tapi berbaloi dpt spend time ngan anak dan suami tersayang kan..hihi

Nadiah Sidek said...

kdg2 berjalan2 tanpa dirancang seronok juga, kan?

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

lip:memng berbaloi2 sangat :))

nadiah: memng betol seronok tapi sangat memenatkan!!

::Mamalyna:: said...

wahh...memang sakan berjalan last weekend, ehhee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails