Wednesday, 11 August 2010

@ BAlik KAmpung LAgi~~~~~``

Alhamdulillah..Ramadhan kali ni datang lagi.Terima kasih Ya Allah kerana diri ini masih diberikan kesempatan untuk menghayati bulan yang penuh keberkatan ini..Semoga Ramadhan kali ini, akan meningkatkan lagi amal kita semua..Selamat Berpuasa..

Hmm..Alhmdulillah, smlam, ummi n abah sempat bertarawikh di surau depan rumah kami.Aisyah pun ummi kelek sekali, nasib baik Aisyah berjaya mendiamkan diri masa ummi tengah bersolat..syukur..hopefully ummi dapat bertarawikh hingga ke penghujung ramadhan..InsyaAllah..

Kla ummi sebenrnya nak berciter kisah kami balik kmpung last weekend..heheh kali ni balik kampung abah lak, Kampung Tanggol, Kuala Berang..Dan ini kali kedua kami bertiga balik dengan bas..:))Seronok tau, Aisyah pun sangat excited. abah apatah lagi, dapat la dia melelapkan mata dari berjaga kena drive.ummi??huhu..kepenatan sebab pangku Aisyah tido..penat woo..sakit sebelah badan.Mujurlah abah pun bergilir gak ngan ummi tapi tu pun dah nak smpai Trg..papepun..sangat enjoy balik kali ni..Kenapa agaknya yek??heheh..sbb ummi n abah dapat melangsaikan hutang dengan musim buah kali ni.Alhmadulillah..



Aki Aisyah tengah masukkan buah derian dalam kete..Act kami berempat nak beli buah durian ni dari saudara mak tapi dikasi free..Alhmdulillah..rezeki kami balik kmpung kali ni.Dalam 14 bijik semuanya, banyak kan.Orang yang paling hepi semestinya en somi sbb dia memng 'hantu' durian.


Aisyah, aki n saudara mak(kalau tak silap datuk sepupu mak).TQ so much, Hanya Allah saje yang dapat membalas budi atuk


On de way balik ke rumah, singgah sekejap ke pondok darul iman tempat atuk Aisyah mengajar.
Tak paham kenapa Aisyah buat gaya camni..papepun layan je la.


Pastu ayah ajak lak p pekan Kole Berang jap.Tengok, Aisyah ambik kesempatan, dia dah rambang mata nak pilih kacang ..huhu


Murah rezeki, Aisyah dpat hadiah dari kedai BEE(anak angakat ayah).Tq so much BEE.


The value of pic..Gaya seorang pemanjat pokok..hihi..Kain batik tu nak letak buah nanti.Hasilnya ada kat bawah nanti..tunggu...


Rezeki dari Allah..menjadi duku kali ini seperti tahun2 sebelum2nya..dah berbakul2 hasil yang dapat.Jangan silap paham yek, ni bukan hasil dari abah Aisyah panjat tau, tapi ayah upah orang lain ambikkan..


Ni pun bukan dari abah hehhe..


Bila dah nampak banyak macam ni, tak teringin plak nak makan..ishish..


Inila hasil dari usaha keras abah memanjat kekeke.. abah cakap untuk isteri tercinta..owwhhh..terharunya..memng puas hati dapat makan banyak2 buah feberet ummi ni.Alhamdulillah..


Limau barli pun masuk jugak..waduh macam2 ada kat dapor nenek ni..dah jadik macam dusun buah lak heheh


excluded packages:)) hahah


Nak gak anak dara ni jadik model buah hihii..kalau perasan banyak kotak kat belakang tu, tu sume untuk pack buah duku yang berbakul2 ni..


Syok kan...Aisyah pon dapat petik buah mete ni pakai tangan jer..Tapi agak konfius sedikit kenapa mata Aisyah aim kat buah yang putik lagi tapi tangan kat buah yang dah masak.Hmm..hanya Aisyah yang ada jawapan tu.


Milik siapakah tangan dan jari kaki itu?MasyaAllah..banyak betol makcik sorang ni mkan..Tak pusing kiri kanan tu..hahha


Antara kotak duku yang telah di pack..8 kotak sumenya..Sumenya nak dipikul naik bas to KL..hahha..Ni bukan untuk urusniaga tau tapi untuk sedara mara kami kat KL, so tu sume untuk uols..Malam ni bas yang kami naik akan senget la sbb bawak buah duku kami kekeke...ampun ya pakcik bas



lalala..si comel kami ngan nenek kat stesen bas..Dah nak berangkat pulang ke KL


Say bye2 to Trengganu..2 hari yang sangat bermakna..Luv uols..Wlaupun sangat penat tapi memng berbaloi2..

10 comments:

LIP (^_^) said...

penat tapi hati girang xpe...hihi

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

Lip: betol2..:))

sz | m.s.s said...

sonokkkknyaaa..
terasa nak menjoinkan diri skali ke sana..heheeh
baru btol bawak balik buah2an satu bas! :)

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

Jom kak sz..our next trip hehhe

Ain said...

salam kenal,

meriahnya ngan buah-buahan....

kalau macam ni memang tak habih nak makan.....hehehe

selamat berpuasa...

wan sujaihah said...

best nyer tgk manggis tu..banyak nyer awak makan...memang gemar sgt tu..sedap kan..

adoii dugaan dia bulan puasa ni..:)

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

ain:salam kenal gak.memng meriah..heheh buah masih ade dalam stok

su:memng gemar sangat, smp kena tegur ngan ayah mertua risau saya sakit perut sbb mkn banyak heheh.

Ena said...

salam..
lama pulak tak singgah sini..
rindu betul nak balik kg.. dah tu raya kat KL pulak tahun ni.. huhu.. tapi tak pe.. raya kan sebulan.. tetap akan usaha balik kg juga...
puas2 nie bertambah la rindu pd Mak, Ayah & adik2.. huhu

lily azliyana @ mama zara said...

ehhh..dresss pink aiyah tu sebijik cam Zara punyelah..hihi

nway, menggoda sungguh buah2an ni sume..mmg kampung ada dusun ek..smpai berkotak2 tu bwk balik..best tol..=D

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

kak ena:ye ke raya kat KL?hmm..tak dapat imagine kalau saya kena raya kat KL huhu..

lily:a'ah ada kebun duku, rambutan n manggis..hehhe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails