Thursday, 12 August 2010

@ Mini MAHA Terengganu 2010 ~~

Walaupun hanya bercuti 2 hari kat kampung tak bermakna kami sekeluarga tak sempat beraktiviti :)).Kebetulan semasa kami balik Trg, ada lak program mini MAHA kat bandar Kuala Terengganu ....apa lagi sempat ajer kami terjah...:P.Tak shopping pape pun kat sini, just jalan2 cuci mata ajer.

Anak dara kami diapit oleh my SIL n BIL (cik Ipah n Achik Ipih)


Bergaya dengan baju n topi baru (hadiah nenek dari Pulau Pangkor)


@ Pintu masuk.Mini MAHA ni kat Dataran Syahbandar


Sepasang angsa harganya RM200.Mahal kan!!


Bersama kambing jamnapari..Kami pon dah same 'semerbak' kambing huhu


Tah nape si comel kami ni buat aksi camtu..Nasib baik ada pakcik makcik yang rajin melayan :))


Muka ketakutan bila tengok cik labi2.Apa yang anak dara n takut sangat pun ummi tatau..Terjerit2 bila kena usik ngan abahnya..Ishish..

Abah n adik2nya..Hepi betol cik Ipah dapat jalan2 yek.


Ni plak pokok cili yang ditanam menggunakan sistem fertigasi..Emm sekrang ni abang ummi pun tengah buat projek ni..Nanti balik raya boleh la tengok hasilnya.


Kiss cayang Aisyah..:PP


Us...Amboi Cik Pah wak muka eksen lak yek hehhe..


Ni antara hasil dari tanaman sistem fertigasi..Subur je tengok cili ni kan, Aisyah pon dah geram nak petik tu...


Alamak dah jadik model toilet plak..kekke..ni bukan sebarang toilet tau, kalau nak masuk je kena bayar 50 sen.Toilet paling mahal yang ummi pernah masuk.Mana taknya cuba tengok dah nama pun tandas eksklusif..heheh..Bila dah masuk, memang boleh kasik ^^ 6 star ^^...:D


Jadik model laluan bas plak..Senang aje nak datang cni, jadual dah siap bertampal kat bus stop.InsyAllah tak sesat le kalau melancong ke Terengganu.


Aisyah muka panik..hahha


Bergaya anggun :D.Siap dengan microfon lak tur.


Tabung baru Aisyah. Cantik tak??Ummi dapat free ni tau.


Sibuk dok bercerita la tu.Maklum ajer dapat tabung baru hhehe..

10 comments:

Ammi Sara said...

aishah bau masyem la, ammi sara boleh bau dari sini, hehe..
seronok ek tgk binatang/pokok2. penah gak pegi MAHA kat mardi serdang dulu, besaq sgt, x larat nak round semua ;)

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

kak sara, memng sonot tengok aisyah excited sngt ngan flora n fauna ni..:))

Mr.Homosapiensz said...

salam singgah google berkaitan Mini MAHA ni...saya ada gak sana..praktikal di MARDI ...

~Miss Sukasih~ said...

Aisyah...bler nak kuar ngan auntie nieyla nie?hehehe...suke nyer la si cilik nie jalan2 yeh...ha..dapat tabung baru kan...nanti auntie bg wet raya simpan dlm tu tau..jgn simpan dlm beg ummi..(heheheh)

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

nieyla:ummi Aisyah pon nak wet raya gak :))

wan sujaihah said...

cantik topi aisyah...cute2...oo kat MAHA ader benda2 ni ek..hr tu ader kat KL tak sempat nak gi...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ooo, gi mini maha @ syahbandar yep..
fyi, sy pn terlibat sama aritu, 6-9 ogos.. yg ur hubby bergambo ngan fertigasi tomato tu my dept. la nyer, jab. pertanian.. oo, u de wat fertigasi cili gak ekk..
MAHA 2010 akn de bln 11 ni kt serdang, moh le pi.. =)

ann @ hatiberbunga said...

sweet nya aisyah..!!

mahalnya angsa... smpai rm200! xpe la.. kami bela semut je la kt umah tu. huhu..

Suhana Shahril said...

Wah..aisyah pun p mini maha yer...kakak Aqilah, kakak Iwani dan adlin pun p jgk..mini maha kat perlis.Entri blum kluar lg..seronok kan dpt tgk binatang2?

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

su:syok p MAHA.nanti ada lagi kat serdang mesti nak p lagi

leily:ish tatau lak awak pon terlibat dengan MAHA ni, kalau tak bley jupe time tu hihi..

kak ann:betol2..tak rela nak bela angsa rege rm200..mahal u!!

kak ana:nanti cepat2 kuarkan entri tu ekk..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails