Friday, 29 October 2010

~~nGIDAM nasi

Ni bukan kes saya ngidam tau, tapi anak dara kami punya criter..huhu..jam dah 9.30 malam.tetiba tengah dok syok main2 si kecik kami cakap 'ummi, nak acik(nasi)'..aik terkedu sekjap.Agaknya si kecik saje2 nak main mask2 kot as usual. Bila tak dilayan, dah start merengek2 tarik tangan saya ke dapur..sambil cakap 'nak acik'..aduyaaii mane ade nasi malam2 ni anak oi..pas balik keje tadi pon p makan kat kedai,~kes tak masak~ alahai camne ni..

Makin lame makin kuat lak si Aisyah ni dok melalak, sambil jerit2 nak acik2..kes berat betol, kalau orang dengar sure cakap mak bapak dorang ni dera budak tak kasik makan..nak masak nasi pun periuk belanga sume dah angkut masuk rumah baru, yang ado yang dapo tu cuma pinggan je 2-3 bijik.Camno ni..

At last, saya terus kejutkan si abah yang tengah sedap tidur~~muka kepenatan yang amat~..cepat ajer si abah bangun bila dengar saya cakap Aisyah nangis nak nasi, pastu sepantas kilat bawak Aisyah p kedai..cayang benor abah kat anak dara ni..tu la kisah Aisyah ngidam nasi, tapi bila balik dari kedai, lain lak yang dia beli..huuhu..3 biji burger..mak aii...

2 comments:

sz | m.s.s said...

hihihiii...
igtkan ummi aisyah yg mengidam...
mahu plak burger tu ganti nasik ye... :)

Nadiah Sidek said...

nasi bertukar menjadi burger. hihi..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails